Wy nie macie w nocy co w domu robić :?: :shock:
A ja dzisiaj obejrze świętego :szeroki_usmiech
A ja dzisiaj obejrze świętego :szeroki_usmiech
Rozważam jednak wymianę swojego autka (aktualnie Renault Megane 1,4 16v rocznik 2000) na Octavię. U jednego z odwiedzonych dealerów zaoferowano mi kupno testowej Octy 1 w wersji Ice Plus z silnikiem 1,6 MPI 102KM za dość korzystną imo cenę 48 K PLN na wiosnę przyszłego roku.. w związku z tym chciałbym się podzielić z Wami swoimi wątpliwościami - czy warto jeszcze inwestować w nową "jedynkę"? Czy 1,6 MPI nie okaże się paliwożernym smokiem, szczególnie w zestawieniu z Climatornicem? Według cennika różnica w O1 pomiędzy 102MPI a 101TDI z tym samym wyposażeniem to 10 tys złotych(!) przy moich przebiegach rzędu 18-20,000 rocznie i aktualnych cenach ON mogę chyba ze spokojem myśleć o zakupie wersji benzynowej? poradźće coś - kusi mnie ta Octavia, jeździłem nią już kilka jazd testowych.. choć te ciągłe opinie o małej ilości miejsca z tyłu.. (mam nadzieje, że ma go jednak więcej niż Meganka
)

Meganka pali mi na letnich gumach średnio 6,2 - 6,5l. Mam nadzieję, że jeżdżąc "na komputerze" można rozsądnie ograniczyć spalanie również w O1 MPI?
)
pozostaje czekać do wiosny, a jak przyjdzie co do czego - probować wydrzeć co się tylko da
co do extrasów to nie ma w niej za wiele - lakier metalic (chyba beż cappucino), audio (koń by się uśmiał - kasetowy magnetofon) i jakaś gumiasta wykładzina bagażnika.. mam nadzieje że będzie można ponegocjować jeszcze cenę zwłaszcza, że powinno im zostać O1 '2006 w przyszłym roku i może cennikowo też spuszczą z tonu.

Komentarz